Skip to content

8 tips til havemanden, der sparer både tid, penge og kræfter

Det kan være hårdt arbejde at opretholde en smuk have, men du kan arbejde mere effektivt - og belaste dig selv mindre - med nedenstående tips til gør-det-selv havemanden.

Start din have med god jord

Arbejd i kompost, gødning eller tørret tørvemose til næringsrige plantebede. Ny, vendt eller ”oprodet” jord er lettere, dræner godt, gør det nemmere at luge og giver rødder mulighed for at etablere sig hurtigere.

Reducér størrelsen på din græsplæne

Et af de bedste tips til havearbejde, som anlægsgartnere giver, er at reducere størrelsen på din græsplæne. Du vil blive forbløffet over hvor lang tid du sparer på græsplæneopgaver ved blot at reducere de græsdækkede områder i din have. Kombiner træer, buske, stenblokke og dekorative mulches til mode iøjnefaldende, vedligeholdelsesfrie øsenge i din for- og baghave.

Hold haveværktøjet praktisk

Opbevar et ekstra sæt med håndværktøj og garn garn i en vandtæt beholder i din have. På den måde, når du ser ukrudt, brudte roserør eller en stilk, der skal bindes sammen, behøver du ikke at løbe til garagen eller potteskur for forsyninger.

I tillæg til ovenstående så bør du samle på kvalitetsudstyr fra anerkendte mærker. En god plæneklipper holder i mange, mange år frem og en hækkeklipper fra en anerkendt producent gør underværker for resultatet. Læs forskellige test af hækkeklipper, inden du køber den første og den bedste af slagsen.

Leg i regnen

Der er ikke noget bedre tidspunkt at besøge et havecenter end under en skybrud. Planteskoler er mindre overfyldte, linjer er kortere, og medarbejdere er mere tilgængelige til at besvare dine spørgsmål. Når regnen letter det, skal du gå ud og trække ukrudt - endda klumper af krabgræs og dyb rodfæstede mælkebøtter trækker let ud af våd jord.

Dyrk en pottehave

Når du ikke kan få noget til at vokse under træer eller langs hegn, skal du oprette en flerlags containerhave i det skyggefulde sted. Planter skygge-elskende stauder og kompakte buske i beholder med passende størrelse; sæt containerne på stativer i forskellige højder. Eller brug enkle grønne gryder, der smelter i baggrunden og ikke vil konkurrere med det blomstrende show.

Se hvad der fungerer i din nabos have

Vær opmærksom på interessante planter og plantekombinationer, når du går eller kører. Skriv dem ned, og tag listen med dig i børnehaven - hvis du har en specificeret liste, vil det fremskynde dine indkøbsture og mindske trangen til impulskøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *